notícies

« Ves enrere

CIPFP CATARROJA JA TÉ LA CARTA ECHE (ERASMUS D'EDUCACIÓ SUPERIOR) 2021-2027

CIPFP CATARROJA JA TÉ LA CARTA ECHE (ERASMUS D'EDUCACIÓ SUPERIOR) 2021-2027

Dins de la convocatòria d'Erasmus+ de l'anualitat 2020, el CIPFP Catarroja va sol·licitar l'acreditació de la Carta Erasmus d'Educació Superior, coneguda com a Carta TIRE a l'Agència Executiva en l'Àmbit Educatiu, Audiovisual i Cultural (EACEA) de la Comissió Europea. La mateixa va ser concedida en virtut de la Resolució del SEPIE de 17-12-2020, per al període del Programa Erasmus+ 2021-2027. 
 
Aquesta Carta constitueix un marc general de qualitat de les activitats de col·laboració europea i internacional que tot centre d'educació superior podrà dur a terme, com ara mobilitat de personal vinculada a l'aprenentatge i/o en la col·laboració en matèria d'innovació i bones pràctiques en el marc del programa. Ha sigut atorgada per aspectes destacables com pot ser el bon enteniment i finalitat dels principis de la Carta ECHE, experiència en acords internacionals de formació i aprenentatge i establiment d'un equip de coordinació i gestió de programes i projectes europeus, entre altres.
L'estratègia internacional del CIPFP Catarroja es basa en l'establiment de relacions a llarg termini amb institucions d'ensenyament, centres tecnològics i empreses d'altres països, especialment de la UE. Així mateix, es pretén establir convenis de col·laboració amb altres institucions acadèmiques i empresarials que tinguen una oferta educativa similar a la nostra, o l'àmbit d'actuació de la qual laboral tinga relació directa amb les famílies professionals en les quals es formen els nostres alumnes, amb la finalitat d'intercanviar experiències i aprenentatge.
 
Una d'aquestes formes de relacions se centra en participar en programes europeus, com pot ser el Programa Erasmus+. El centre participa en els mateixos des dels seus inicis amb projectes de mobilitat i amb el Comenius ENTER (Education in New Technologies in European Relations), C95 Challenge (c95-challenge.eu/es_es/), Eurojoiner (Mobility of Wood Workers across Europe) (www.eurojoiner.com), MIMWOOD (Database of innovative materials for the furniture sector) (www.mimwoodproject.eu), ABILITY TO DONA'T, RISE (Lligen StartUp) i, actualment, amb SmarTrain (Bridging pivotal competencies from VET curricula to co-creation in furniture design) (www.smartrain.eu).