« Ves enrere

Cursos per a millorar l'ocupabilitat de les persones de la Comunitat Valenciana

Cursos per a millorar l'ocupabilitat de les persones de la Comunitat Valenciana

Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, ha llançat aquest estiu més de 80 cursos formatius en Punt Labora. Tots ells són gratuïts, i en la seua gran majoria, atorguen certificats de professionalitat en completar-se . L'objectiu és fomentar l'ocupabilitat de les persones de la Comunitat Valenciana, en àrees laborals amb alta demanda de personal. A l'hora de concedir les places, tindràn prioritat la ciutadania desocupada en general, i els col·lectius vulnerables en particular.

Aquests nous cursos seran impartits en 19 municipis diferents: Aldaia, Alacant, Almassora, Azteneta del Maestrat, Benidorm, Bétera, Burjassot, Castelló de la Plana, Elx, Elda, Godella, Ibi, Lluent, Nules, Orihuela, Paterna, Sagunt, Torrevieja i València. A això s'afigen més de 900 ofertes formatives planificades per al que queda d'any en altres moltes localitats, i que permeten sol·licitar la preinscripció. En alguns casos, que s'impartisquen finalment dependrà del nombre de persones interessades.

El principal requisit d'accés és comptar amb inscripció en Labora. A més, altres condicions poden ser: trobar-se en situació de desocupació, acreditar unes competències prèvies o un certificat de professionalitat del nivell anterior al que es pretén cursar, i/o pertànyer a col·lectius considerats com a vulnerables per al acces al mercat laboral. Ací s'inclouen persones amb discapacitat, aturades de llarga duració, joves sense experiència laboral, víctimes de violència de gènere, majors de 45 anys, en risc d'exclusió social, en situació de precarietat laboral o immigrants. A més, existeixen nombrosos cursos específics per a done

El conjunt oferit és molt divers, perquè en l'apartat "Formació" de Punt Labora (o en l'app  homònima) es poden trobar opcions formatives en molts punts del territori valencià, i classificades en 23 famílies professionals diferents: Activitats Físiques i Esportives; Administració i Gestió; Agrària; Arts Gràfiques; Comerç i Màrqueting; Electricitat i Electrònica; Energia i Aigua; Hostaleria i Turisme; Imatge Personal, Imatge i So; Indústries Alimentàries; Indústries Extractives; Informàtica i Comunicacions; Instal·lació i Manteniment; Fusta; Moble i Suro, Marítim-Pesquera; Química, Sanitat, Seguretat i Medi Ambient; Serveis Socioculturals i a la Comunitat; Tèxtil, Confecció i Pell; Transport i Manteniment de Vehicles; Vidre i Ceràmica.

Davant qualsevol dubte sobre com realitzar la inscripció en els cursos disponibles o efectuar una preinscripció en els pròxims, Labora ha publicat recentment un senzill tutorial. A més, aquest servei públic valencià brinda un Servei d'Orientació individualitzat, per a triar l'itinerari formatiu més adeqüeuo al perfil professional de cada persona, a través dels equips experts dels Espais Labora. La sol·licitud per a rebre aquesta orientació pot tramitar-se en aquest enllaç, en l'opció "Cursos de formació".