Notícies

« Ves enrere

RECOLZANT el Projecte Citrus Medica

RECOLZANT el Projecte Citrus Medica

Alumnat dels Departaments d'Agrària i Hoteleria i Turisme del CIPFP Benicarló en la presentació del projecte per a la recuperació del poncir en el nostre territori.

El poncem o poncir (citrus mèdica) és un fruit cítric que s'assembla a una llima, de pell rugosa i amb poc suc, que antigament s'utilitzava en rebosteria, per fer xarop o com a medicament, per les seues propietats medicinals que se li atribuïen.

El projecte de la mà de Benihort, Cafés BO i de l'historiador i cronista de Peníscola, Bautista Simó, té per objecte la recuperació d'aquest fruit en el nostre territori, en la nostra terra i en les nostres taules. La presentació va tindre lloc a l'Edifici Gòtic, on també es va presentar el primer producte comercialitzat amb el poncir: un licor de crema elaborat per Cafes BO, el Citrus B. XXIII.

Tot un descobriment-recuperació d'una varietat de cítric per a l'alumnat d'agrària i un nou ingredient que, a partir d'ara, no podrà faltar en el nostre Restaurant Pedagògic: còctels, postres, sorbets,...  La maquinària creativa ja està en marxa. Tota iniciativa que aposte pel territori és sempre benvinguda. Enhorabona pel projecte! Som d'#FP. Som #CIPFP #Benicarló. E.Rallo