Actualitat i Esdeveniments

« Ves enrere

El CRN Fusta i Suro realitza la seua 2a mobilitat Erasmus+ VET WOOD en ENAIP Cantú

El CRN Fusta i Suro realitza la seua 2a mobilitat Erasmus+ VET WOOD en ENAIP Cantú

 

El Centre de Referència Nacional (CRN) de Transformació i Instal·lació de Fusta i Suro, centre LABORA Formació de Paterna, continua fent passos en la seua projecció internacional a través de la seua segona i recent mobilitat en el nord d'Itàlia, que va tindre lloc entre el 19 i el 23 de febrer.

 

Aquesta iniciativa, part del projecte VET WOOD Erasmus+ aprovat pel SEPIE – Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació, i ha permés en aquesta ocasió, que cinc dels nostres companys, personal tècnic i docent, puguen submergir-se en un entorn europeu, com és el nord d'Itàlia, seu de nombroses empreses del sector del moble i on adquirir coneixements i bones pràctiques en el nostre sector, amb l'objectiu d'enriquir la qualitat formativa, buscar l'excel·lència educativa i promoure la nostra internacionalització.

 

En col·laboració amb la Fondazione ENAIP Llombardia Cantú, els participants d'aquesta mobilitat han tingut accés a experiències i pràctiques en l'àmbit de la fusta i el moble. Amb un atapeït programa van poder, d'una banda, submergir-se en els tallers pràctics del centre de formació italià, acompanyant a docents i estudiants de Legno i Arredo (1r curs) i Legno i Disegno (2n curs), tots dos cursos de formació professional de fusteria, instal·lació i disseny. I per un altre, van explorar tecnologies innovadores en la seua Enaip Factory com el 3D Printing o el talle làser, així com la història del mobiliari italià i la col·lecció Bruno Munari.

Explorant la fabricació del moble a Itàlia

 

Durant la mobilitat, van tindre l'oportunitat de visitar empreses líders en el sector del mobiliari a nivell internacional, entre les quals destaquen ONIRO Group i Porro S.p.A. ONIRO Group és un dels principals fabricants de mobles d'alta gamma orientats al mercat asiàtic i d'orient mitjà, destacant-se pel seu compromís amb l'excel·lència i l'elegància en cada detall de les seues creacions. D'altra banda, Porro S.p.A., fundada en 1925 a la regió de Brianza a Itàlia, ha consolidat la seua reputació gràcies al seu enfocament en la innovació, l'artesania d'alta qualitat, destacant pels seus dissenys de sistemes de mobiliari per a prestatgeries i armariadas de disseny lleuger i contemporani.

Una magnífica experiència va ser la visita a l'exposició de La Permanent Mobili Cantù. Des de 1892, aquesta institució ha mantingut una missió constant: oferir un espai idoni perquè els artesans de mobles exhibisquen els seus excepcionals dissenys d'interiors, tot mentre preserven la propietat i la integritat dels productes artesanals.
 
Aquestes visites van proporcionar als companys una oportunitat per a familiaritzar-se de prop amb els processos de producció d'avantguarda i les tecnologies innovadores que impulsen la indústria del moble a la regió, enriquint així la seua comprensió i apreciació del sector.

 

Visitant showrooms de mobiliari a Milà
La mobilitat va incloure la immersió en el món del disseny de mobles a Milà, amb visites a reconeguts showrooms de fabricants de mobles italià, com a B&B Itàlia, Cassina Store i Natuzzi Itàlia, entre altres. A més, els nostres companys han tingut l'oportunitat de visitar el nou showroom a Milà de la signatura valenciana Andreu World que té gran presència internacional i on van ser molt ben atesos amb un recorregut guiat pel seu espai expositiu.
 
A través d'aquestes visites, no sols es van familiaritzar amb les últimes tendències del sector, sinó que també van comprendre de manera directa l'evolució constant del disseny de mobles en un país com Itàlia, referent en disseny de producte.
Sense cap dubte, aquesta mobilitat ha representat una valuosa oportunitat per al personal tècnic i docent del CRN. Els ha permés conéixer part de la història i el prometedor futur del sector del moble europeu, principalment italià, de gran prestigi i projecció internacional.
 
Finalment volem destacar el treball tan professional del personal tècnic i dels professors de ENAIP Llombardia Cantú. Volem també agrair al departament internacional de ENAIP Llombardia a Milà, la col·laboració en l'organització, les facilitats, la seua amabilitat i el seu acompanyament en totes les activitats d'aquest projecte.
 
Amb aquesta mobilitat finalitza el projecte Erasmus+ VET WOOD. Esperem, en un futur pròxim, avançar en el nostre objectiu d'internacionalització, ampliant aquestes enriquidores experiències a altres països europeus, acompanyats sempre que siga possible, del nostre alumnat.

 

VÍDEO RESUM

Veure totes les notícies

Visualització de contingut web

CENTRE DE REFERÈNCIA NACIONAL DE FUSTA I SURO DE PATERNA

El Centre LABORA Formació de Paterna és el Centre de Referència Nacional  de Transformació i Instal·lació de fusta i suro, en matèria de formació professional per als sectors productius en què realitza accions d'innovació i experimentació.

Amb dependència orgànica i funcional del Servei Valenciá dÓcupació i Formació, el centre realitza les seues activitats en la família professional Fusta, Moble i Suro, baix directrius del Servici Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) i del Ministeri d'Educació, i Formació Professional. 

 

 

notícies anteriors