Jornades tècniques

« Ves enrere

Jornades Tècniques 2021

Jornades Tècniques 2021

JORNADA TÈCNICA

 

CONSTRUCCIÓ AMB FUSTA. OCUPACIÓ Y FORMACIÓ SOSTENIBLES*

 

26 de novembre de 2021

 

Programada pel Centre de Referència Nacional de Transformació e Instal·lació de Fusta i Suro.

 

Es va tractar d'un esdeveniment mixt presencial i en línia, gratuït, organitzat por FEVAMA - Federación Empresarial de la Madera y Mueble de la Comunitat Valenciana amb la col·laboració d'AIDIMME - Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines.

 

*Finançada pel Servicio Público de Empleo Estatal.

 

 

 

Dirigida a professionals del sector de la construcció i instal·lació amb fusta, organitzacions empresarials i sindicals, empreses del subsector, docents i alumnat de formació professional.

Amb la realització d'aquesta Jornada Tècnica s'ha tractat de reflexionar, des del sector empresarial i de la formació professional de la família professional MAM, sobre com s'està abordant la construcció amb fusta de manera sostenible.
L'estalvi energètic en la construcció és un tema candent que s'està plantejant des de diferents àmbits: polítics, socials i econòmics.
Aquest fòrum ha donat a conéixer com s'aborda el paper de la fusta en la construcció i la formació de professionals per a fer realitat espais de fusta més habitables i sostenibles, tant des del sector empresarial com l'educatiu.
Per a això s'ha comptat amb la presència d'empreses, experts en les àrees de fusta i estalvi energètic, organitzacions empresarials i sindicals, així com institucions vinculades al medi ambient, l'ocupació i l'educació.

Les ponències desenvolupades han versat sobre:

  • Construcció amb fusta de manera sostenible.
  • L'estalvi energètic en la construcció i el paper de la fusta en aquest.
  • La formació de professionals per a fer realitat espais de fusta més sostenibles.

Els tres tallers en els quals es va dividir han aportat, d'una banda, la visió empresarial i, per un altre, la formativa. En el primer d'ells s'han donat les principals pistes per a poder dur a terme construccions amb fusta i que siguen totalment sostenibles. En el segon taller s'ha parlat d'estalvi i eficiència energètica i d'economia circular en el sector, i en el tercer s'ha abordat la problemàtica de la formació professional i la necessitat de formar a professionals en noves competències en l'àmbit de la sostenibilitat.

Per a més informació ací