notícies

« Ves enrere

Alumnes del Certificat de Professionalitat ‘Fabricació d'Objectes de Suro’ reben el diploma de finalització del curs

Alumnes del Certificat de Professionalitat ‘Fabricació d'Objectes de Suro’ reben el diploma de finalització del curs

 

El Centre de Referència Nacional de Fusta i Suro de Paterna ha entregat els certificats de professionalitat Fabricació d'Objectes de Suro a tres de les alumnes que van completar amb èxit el curs. A l'esdeveniment va acudir el seu professor Daniel Hernández, qui els va fer lliurament del diploma acreditatiu en l'Edifici Glorieta de Sogorb, l'ajuntament de la qual va cedir desinteressadament l'aula en la qual va impartir el certificat l'any passat.

Aquest curs forma part de les activitats del Pla de Treball 2022 del centre, i està dirigit especialment a dones desocupades de l'àmbit rural de la Serra de Espadán (Castelló).

La seua realització ha permés a les alumnes adquirir coneixements i habilitats per a fabricar objectes de suro d'alta qualitat, així com conéixer les tècniques i eines necessàries per a desenvolupar aquesta labor. "Vaig decidir fer aquest certificat perquè no tenia treball i vaig pensar que era una oportunitat per a formar-me en una cosa diferent i poc conegut", destaca Pilar, alumna del certificat.

Destaquem el compromís i l'esforç de les alumnes en el curs i la importància de la formació per a aconseguir una ocupació de qualitat. Així mateix, li les va animar a continuar formant-se i a aprofitar les oportunitats que ofereix el mercat laboral en aquest sector.

Les alumnes van agrair l'oportunitat de realitzar el certificat i van destacar la qualitat de la formació, la utilitat pràctica dels coneixements adquirits, així com la professionalitat del seu professor, Daniel, i d'Adolfo Miravet, gerent de Espadán Corks, on les alumnes van realitzar les pràctiques. "Els aspectes positius que destacaria del certificat són els coneixements i aprenentatge adquirit i el compartir amb les alumnes i professors les activitats i experiències", afirma Pilar.

El curs de Fabricació d'Objectes de Suro és una iniciativa finançada pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i gestionada per Labora, Servei Valencià d'Ocupació i Formació, que busca promoure la igualtat de gènere i facilitar l'accés de les dones al món laboral.